Gevestigd in een prachtig historisch pand in Gorichem

Pand

Kantoren in het centrum van Gorinchem. Inspirerend en stijlvol gemeubileerd. Aangevuld met professionele vergaderruimtes. Alle faciliteiten, inspiratie en flexibiliteit om jouw ondernemerschap de ruimte te geven. Effectiever en gezelliger dan thuis werken en door de gedeelde faciliteiten goedkoper dan een traditioneel kantoor huren.
De Oude Pastorie is in 1931 gebouwd als pastorie bij de naastgelegen St. Nicolaas Pieck en Gezellenkerk waar de Rooms Katholieke kerk van Onze Lieve Vrouwe Onbevlekt Ontvangen en de Martelaren van Gorcum tot 1979 haar kerkdiensten hield. Het pand is ontworpen door de Haagse architect J. de Wolf. Kenmerkend voor zijn ontwerpstijl zijn het bijzondere gebruik van daglicht en de sobere gewelfde plafonds en muren. Vrijwel alle bijzondere kenmerken van het pand uit de bouwtijd zijn bewaard gebleven.

Vanaf 1971 werd het pand gebruikt door Muziekschool Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Bij een grondige verbouwing begin jaren ‘80 werd een extra zolderverdieping toegevoegd. De verbouwing liet het oude ontwerp van De Wolf intact, zodat het pand ooit weer zou kunnen worden teruggebracht in oude toestand. Resultaat daarvan is bijvoorbeeld de doodlopende dienstbodetrap in de hal en het enorme daklicht dat bewaard bleef als hijsluik voor de piano’s. Na het vertrek van de muziekschool betrok in 1996 het kunstenaarsechtpaar Niklas Anderberg en Marja de Raadt het pand. Ze gebruikten het pand als expositieruimte, atelier en bed & breakfast en daarnaast als woning. Na hun vertrek startte eind 2012 de verbouwing van het pand tot een kantoorpand.

Eind 2013 is De Oude Pastorie officieel van start gegaan. Omdat het pand al enige tijd vol zat en er vraag bleef naar kantoorruimte, zijn in 2019 op de zolderverdieping vier extra kantoorruimtes gerealiseerd.